Saldırının ardından sosyal medyada provokatif paylaşımlar yapan hesap yöneticileri tespit edildi

Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul’da yaşanan bombalı saldırının ardından provokatif paylaşımlar yapan hesaplar için çalışma başlatıldığını duyurdu. Hesap yöneticilerinin tespitinin yapıldığını belirten Emniyet, “Provokatif içerikli paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 25 hesap yöneticisinin tespiti yapılmış, ilgili makamlara gönderilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybederken, 81 kişi yaralandı. Güvenlik güçlerinin olayla ilgili soruşturması devam ederken, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) provokatif hesaplar için harekete geçildiğini açıkladı.

25 HESAP YÖNETİCİSİ TESPİT EDİLDİ

EGM’den yapılan yazılı açıklamada, “Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, kanunların verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir. Bu kapsamda 13.11.2022 tarihinde İstanbul/Beyoğlu’nda meydana gelen ‘Patlama’ olayına yönelik sosyal medya platformlarında, vatandaşlarımız arasında korku ve panik yaratmak amacı barındıran, vatandaşlarımızı kin, nefret ve düşmanlığa alenen tahrik eden provokatif içerikli paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 25 hesap yöneticisinin tespiti yapılmış, ilgili makamlara gönderilmiştir” denildi.

SOSYAL MEDYADA BANT DARALTMA UYGULAMASI

Öte yandan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu da (BTK), Taksim’de meydana gelen bombalı saldırı sonrası ortaya çıkan aykırı görüntülere ilişkin sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulaması yapıldığını açıkladı. Ortaya çıkan basın etiğine aykırı görüntüler ve terör içerikleri için ilgili birimlerin talebi üzerine BTK, tarafından ülke geneli sosyal medya platformları için bant daraltma uygulaması yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü İstanbul Güncel Haberler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir